Hittar du inte vad du söker? - Ring en av våra representanter på 08-1234567
Etsi sivustolta ellsworth.se
 
Yhdysvallat | Eurooppa | Kiina
 
 

Ellsworth Adhesives AB

Yrityksen historia

Ellsworth Adhesives AB (aik. Sikema AB) perustettiin tammikuussa 1968 jatkamaan vuonna 1947 käynnistettyä ARA-Bolagenin kemikaaliosaston liiketoimintaa. Vuosien varrella yrityksen toimitusohjelmaa on sopeutettu monin eri tavoin vastaamaan toimintaympäristössämme tapahtuneita muutoksia. Alkuaikoina mukana oli laaja valikoima raskaita kemikaaleja ja myös muovinkäsittelykoneiden ja muoviraaka-aineiden valmistajia, mutta suuntauksena on koko ajan ollut siirtyminen perustuotteista kohti pitkälle kehitettyjä, laajaa osaamista vaativia tuotteita. Toiminnan painopiste on siirtynyt yhä enemmän myyntiin, jakeluun ja erikoistuotteiden esijalostukseen. Kaikki erikoistuotteemme ovat perustaltaan kemiallisia, ja niitä käytetään prosessi- ja elektroniikkateollisuuden sekä mekaanisen teollisuuden kemikaaleina. Olemme koko toimintamme ajan keskittyneet silikoneihin, mikä näkyy myös yrityksen nimessä. Aikaisempi nimi SIKEMA alkaa lyhenteellä Si, joka alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä on silikonin tärkeimmän ainesosan piin kemiallinen tunnus. Tavu KE viittaa kemikaaleihin ja MA koneisiin (maskiner), jotka aluksi kuuluivat yrityksen tuotevalikoimaan.

Harry Nolénin perustamasta Sikema AB:sta tuli Ellsworth Adhesivesin tytäryhtiö 2003. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Germantownissa Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Toimitusjohtaja diplomi-insinööri Rein S. Jansson on YR Konsult AB:n kautta EAAB:n osakas. Ellsworth Adhesives on maailman johtavia elektroniikka-, ajoneuvo-, avaruus- ja lentokoneteollisuuden materiaalitoimittajia. Nimi vaihdettin Ellsworth Adhesives AB:ksi (EAAB) vuonna 2004. Yritys toimii Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa

EAAB:n palveluksessa on 7 työntekijää, joiden lisäksi ulkopuoliset asiantuntijat huolehtivat ympäristö- ja turvallisuuskysymyksistä, hallinnollisista tehtävistä ja logistiikasta. Teemme myös läheistä yhteistyötä eri alojen konsulttien ja spesialistien kanssa etsiessämme parhaita ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.

 

Toimialoja on kolme.

 

Elektroniikan materiaalit                    Liimat ja tiivistys                     Silikonit ja erikoiskemikaalit      
 
 
 
Ellsworth Adhesivesin historia on hyvin samankaltainen kuin EAAB:nkin. Yritys perustettiin vuonna 1974 Paul Ellsworthin isän autotallissa. Yrityshankinnat 1980-luvulla vauhdittivat orgaanista kasvua, minkä jälkeen laajeneminen on jatkunut eri puolilla maailmaa, ja yritys on siten noussut maailman johtavaksi liimojen ja erikoiskemikaalien toimittajaksi. Yrityksen kehityksestä kerrotaan lisää osoitteessa www.ellsworth.com.